SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Tegneserieroman om gruppeterapi: – Lærte å ta plass

Bilde til artikkelen Tegneserieroman om gruppeterapi: – Lærte å ta plass– Å gå i gruppeterapi er mye mer vanlig enn vi tror. Det var derfor jeg ville lage denne boka. Det er like utbredt å måtte jobbe med seg selv som å være lykkelig.

Kathrine Aspaas: – Bryt med perfeksjonisme

Bilde til artikkelen Kathrine Aspaas: – Bryt med perfeksjonismeHver dag setter Kathrine Aspaas seg ned i et kvarter og lukker øynene, og tenker på at hun vil ingenting.

Norad-rapport: Nærmere en million selvmord årlig

Bilde til artikkelen Norad-rapport: Nærmere en million selvmord årlig– Psykisk helse må inkluderes på bred basis i primærhelsetjenesten i alle land, slik at det også kan settes inn tiltak for å forebygge psykiske lidelser, sier underdirektør Helga Fogstad i Norad.

– Trenger ikke være negativt

Bilde til artikkelen – Trenger ikke være negativt– Begrepet «hull i cv-en» er forferdelig. Hva betyr det? Har man for eksempel permisjon en stund, får man «hull i cv-en», sier LO-leder Gerd Kristiansen .

For få arbeidsgivere

Bilde til artikkelen For få arbeidsgivere– En del arbeidsgivere har fordommer mot psykiske lidelser. Mange vil heller ansette en tidligere rusavhengig enn en person med depresjon, sier forsker Silje Endresen Reme.

Dagene som aldri forsvinner

Bilde til artikkelen Dagene som aldri forsvinner– Spiseforstyrrelsen forsvinner ikke fra kroppen eller psyken, selv om man kanskje er blitt frisk. Den fortsetter å være integrert i den man er, sier Charlotte Riise.

Petit: Narvestad-alderen

Av Bente Thoresen

Leder: Skyggesiden

Av Cathrine Th Paulsen

Fra divanen: Den alvorlige leken

Av Finn Skårderud

Politihøgskolen avviser tidligere deprimert

Bilde til artikkelen Politihøgskolen avviser tidligere deprimertPolitihøgskolen vil ikke ta opp student som opplyser at han har hatt psykiske vansker, heller ikke med legeerklæring om at han er frisk. I sin faste spalte i bladet Psykisk helse går psykiater Finn Skårderud i rette med et system og tankegods som ikke har tilegnet seg ny kunnskap:

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 2 - 2014:

Tema: Hull i CV-en: Tilbake i jobb

Rehabilitering: – Viljar reddet livet mitt

Bostedsløse: Fire av ti psykisk syke

Kultur: Ensomhet og humor

Utspill: Karin Andersen

Bokanmeldelse: Mørk dansANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


KOMMENDE UTGIVELSER:


1 - 2014 uke 7
2 - 2014 uke 15
3 - 2014 uke 26
4 - 2014 uke 38
5 - 2014 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 445 kroner. Honnør/student: 335 kroner Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse