SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Tabuprisen til Målfrid J. Frahm Jensen

Bilde til artikkelen Tabuprisen til Målfrid J. Frahm JensenMålfrid J. Frahm Jensen (52) fra Sandnes er tildelt Tabuprisen 2015 fra Rådet for psykisk helse. – Du har kjempet med dine egne helseplager, og for andres rettigheter i mange år. Vi i Rådet for psykisk helse skulle gjerne kopiert deg i 100 ganger og spredd deg ut over hele landet. Vi trenger erfaringskonsulenter, pasienter og brukere som blir lyttet til, sa generalsekretær Tove Gundersen i sin tale ved prisutdelingen.

– Lov å værra sæ sjæl

Bilde til artikkelen – Lov å værra sæ sjæl– Et av de viktigste tiltakene politikerne kan gjøre for et mer inkluderende skoleliv er å ruste opp skolehelsetjenesten, slik at elevene vet at det er noen der som har tid til dem når det er behov for en samtale. Dette sier Jørgen Marthinsen, tidligere elevrådsleder ved Horten videregående skole. Han mener også det trengs å legge mer til rette for sosiale tiltak for at elevene skal trives i skolehverdagen. Marthinsen er opptatt av skolen som sosial arena og ikke bare et sted for læring.

Nora og Næss

Bilde til artikkelen Nora og NæssKortfilmen «Nora i morgen» er både skrevet og regissert av Øivind Næss, og med seg har han hatt produsent Kristine Pollestad. Filmen handler om forholdet mellom en barne- og ungdomspsykiater og pasienten hans. Næss har selv Tourettes, men ville unngå å lage en film direkte om tilstanden. Filmen er laget med støtte av blant andre Rådet for psykisk helse, og har premiere lørdag 22. august.

Statsråden inviterte til møte om skole og psykisk helse

Bilde til artikkelen Statsråden inviterte til møte om skole og psykisk helseKunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er skeptisk til å innføre psykisk helse som eget fag i skolen, men inviterte i debattmøtet i Arendal 17. august arrangørorganisasjonene til videre samtaler om hvordan barn og unge skal kunne lære mer om hva som bygger god psykisk helse. Paneldeltakerne Jette F. Christensen (Ap), Kristoffer Hansen fra Elevorganisasjonen og Adrian Lorentsson fra Mental Helse Ungdom var enige om at ungdom trenger å lære mer om psykisk helse, og åpner for en diskusjon om det kan skje ved å gi denne kunnskapen i forbindelse med andre fag som allerede er i skolen. – Vi ser fram til å diskutere dette videre, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Veteraners psykiske helse - kurs for leger og psykologer

Bilde til artikkelen Veteraners psykiske helse - kurs for leger og psykologerDe siste årene har det vokst frem en erkjennelse av at vi ikke har evnet å følge opp veteranene på en god nok måte. Dette gjelder ikke minst innenfor hjelpeapparatet. Veteraner som har utfordringer med psykisk helse møter et sivilt helsevesen der det ofte mangler viktig kompetanse, og der det kan være vanskelig å vite hvor hjelpen finnes. For å bidra til større interesse for, og kompetanse på dette området, har Rådet for psykisk helse, i samarbeid med Veteranforbundet SIOPS og de viktigste fagmiljøene, utviklet en kursmodul for leger og psykologer.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 3 - 2015:

Tema: Gutter

Reportasje: Walles salonger

Kultur: Til siste åndedrett

Flyktninger: 16 år og alene på flukt

Skole: Et lys i skolehverdagen

Kronikk: Å fly i VANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse