SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Arendalsuka: Inkluderende skoleliv 17. august

Bilde til artikkelen Arendalsuka: Inkluderende skoleliv 17. augustRådet for psykisk helse arrangerer sammen med Mental Helse Ungdom, Norsk Lektorlag og Norsk psykologforening debattmøte i Arendal om inkluderende skoleliv. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), Jette F. Christensen (Ap), Adrian Lorentsson fra Mental Helse Ungdom og Kristoffer Hansen, leder i Elevorganisasjonen, deltar i debatten.

Leser journaler hjemme

Bilde til artikkelen Leser journaler hjemmeOm lag 250 ansatte ved Stavanger universitetssykehus har tilgang til journalene hjemmefra, men sykehuset har ikke noen rutiner for å ta sensitiv informasjon ut av sykehuset. – Risikoen for at andre kan få innsyn, blir større, sier Camilla Nervik, juridisk seniorrådgiver i Datatilsynet. Denne artikkelen er fra nr. 3/2015 av bladet Psykisk helse.

Hva gjør du i ferien?

Bilde til artikkelen Hva gjør du i ferien?Norge stenger om sommeren, sier mange. Det er vel ikke helt sant, men noen opplever det slik. Det som uansett er sikkert er at sommer betyr lavere tempo, og at det blir stillere rundt oss. Fra skoleferien starter i slutten av juni og til langt uti august er det merkbart færre mennesker og biler i byer og på veier. Mindre støy, stress og mas. Mer tid til tanker. På godt og vondt.

Velkommen til Forskning nytter 2015

Bilde til artikkelen Velkommen til Forskning nytter 2015Rådet for psykisk helse og Norges forskningsråd inviterer til en spennende konferanse 24. september der vi presenterer ny forskning om barn og unges psykiske helse. OBS! Påmeldingene strømmer på - har du lyst til å delta på konferansen er det lurt å melde seg på tidlig!

Veteraners psykiske helse - kurs for leger og psykologer

Bilde til artikkelen Veteraners psykiske helse - kurs for leger og psykologerDe siste årene har det vokst frem en erkjennelse av at vi ikke har evnet å følge opp veteranene på en god nok måte. Dette gjelder ikke minst innenfor hjelpeapparatet. Veteraner som har utfordringer med psykisk helse møter et sivilt helsevesen der det ofte mangler viktig kompetanse, og der det kan være vanskelig å vite hvor hjelpen finnes. For å bidra til større interesse for, og kompetanse på dette området, har Rådet for psykisk helse, i samarbeid med Veteranforbundet SIOPS og de viktigste fagmiljøene, utviklet en kursmodul for leger og psykologer.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 3 - 2015:

Tema: Gutter

Reportasje: Walles salonger

Kultur: Til siste åndedrett

Flyktninger: 16 år og alene på flukt

Skole: Et lys i skolehverdagen

Kronikk: Å fly i VANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse