SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

– Selvmordsforebygging er alles anliggende

Bilde til artikkelen – Selvmordsforebygging er alles anliggende– Et viktig mål var å fjerne myter om at det er farlig å spørre om selvmordstanker. Vårt ønske er at folk skal tørre å spørre, og gi dem råd for hva de skal gjøre når det avdekkes selvmordsfare, sier Anne Silviken. Hun er psykolog og prosjektleder for «Finnmark – et selvmordstryggere samfunn». Prosjektet var et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Finnmark, RVTS-nord og SANKS, og har fått støtte av Extrastiftelsen gjennom Rådet for psykisk helse.

Oppvekststatus 2015

Bilde til artikkelen Oppvekststatus 2015Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) lanserte nylig siden oppvekststatus.no. Der finner du ny statistikk, tall og fakta om barn og unges liv i Norge akkurat nå. Siden er fortsatt under utvikling, og Bufdir vil gjerne ha tilbakemelding om funksjon og innhold.

Bli med på evaluering av «Depresjonsmestring for Ungdom»

Bilde til artikkelen Bli med på evaluering av «Depresjonsmestring for Ungdom»Jobber du med ungdom med depressive symptomer? Vil du være med i en evalueringsstudie av kurset «Depresjonsmestring for ungdom»? Vil du bli kursleder for det kognitivt baserte kurset «Depresjonsmestring for Ungdom» (DU), og å delta i et forskningsstudie.

Trening for livet

Bilde til artikkelen Trening for livet– Det viktigste er at du også på en dårlig dag går ut, og ser og erfarer at det nytter. Det sier Sasja Boserup Karlstad i Psykiatrialliansen, som tilrettelegger aktivitetstilbud for mennesker som er berørt av psykiske lidelser. Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse fikk høre om de gode erfaringene med dette arbeidet da hun besøkte Kronstad DPS 8. mai.

Primærhelsemeldingen – helere helse

Bilde til artikkelen Primærhelsemeldingen – helere helseMer helhetlig tenkning, brukermedvirkning og større oppmerksomhet rundt psykisk helse. Dette er noe av det den nye stortingsmeldingen om fremtidens primærhelsetjeneste som ble lagt frem 7. mai i sterk grad hinter om.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 2 - 2015:

Tema: Traumer

Aktuelt: Trygg i morsrollen

Utspill: Karin Andersen

Kroppskultur: Selvforakt og kunstig identitet

Bøker: Inn og ut av sorgen

Stress: Jevnlig avspenning nødvendigANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse