SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Portrettet: En forsoningsmann

Bilde til artikkelen Portrettet: En forsoningsmann– Jeg har aldri vært så lykkelig som nå. Det hadde jeg ikke trodd da jeg var ung, at jeg skulle bli mer lykkelig som 66 enn som 30.

Traumer: Skam den viktigste følelsen

Bilde til artikkelen Traumer: Skam den viktigste følelsen– Skam er en av de største hindringene for å bli bra etter traumatiske opplevelser, men skammens natur er at den er skjult og derfor lett å overse, sier Tuva Øktedalen, som har tatt doktorgrad på dette temaet nylig.

– Voksne må ta ansvaret

Bilde til artikkelen – Voksne må ta ansvaret– Mobbing har vært undervurdert som traumatisk hendelse i lang tid. Får man ikke hjelp, kan skadene bli alvorlige og langvarige, sier forsker og barnelege Synne Øien Stensland.

Eggfrysing som frynsegode

Bilde til artikkelen Eggfrysing som frynsegodeFlere og flere kvinner som vil ha både karriere og familie, fryser ned eggene sine. Enkelte firmaer i USA betaler nedfrysingen for kvinnelige ansatte.

– Brenner oss ut før vi er voksne

Bilde til artikkelen – Brenner oss ut før vi er voksne– Jeg har så store drømmer, men det er som om kroppen min motarbeider meg, sier Malin Nesvoll Vangsnes (25), som har fått hjelp mot angst.

Transpersoner: Film for åpenhet

Bilde til artikkelen Transpersoner: Film for åpenhetKristin Nordsæther og Monica Aasen har laget Norges første opplysningsfilm om transpersoner.

Skriv om mot - og vinn en iPad!

Bilde til artikkelen Skriv om mot - og vinn en iPad!Mental Helse Ungdom og bladet Psykisk helse inviterer unge under 30 til skrivekonkurranse. Temaet er mot!

Høy dødelighet må på dagsordenen

Av Frode Jahren, generalsekretær i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

Petit: Blomstertapetet

Alt var ikke bedre før. Det var skummelt på barneværelset, der ansiktet mitt lå dyttet inn til den kalde murveggen, og på veggen var det et tynt papirtapet med blomster. Blomstene var i lange ranker, men jeg så dem ikke. Jeg så bare ansikter i tapetet. Menn med forvridde, lange neser og store ører.

Av Bente Thoresen

Leder: Ung og vellykket!

– Min generasjon sliter med angst, depresjoner, spiseforstyrrelser, utmattelse og ADHD, sier Malin Nesvoll Vangsnes (25) i dette nummeret av Psykisk helse.

Av Cathrine Th. Paulsen

Finn Skårderud: De kalles smarte

Jeg tar helst ikke telefoner, men jeg tar mye på telefonen min. Det er utrolig hva man kan bruke disse smartphones til. Men de er mer enn bare smarte. På en dårlig dag er denne tingesten en shamephone.

Les mer i papirutgaven: Kroppskultur: Selvforakt og kunstig identitet

Mange opplever at utseendet deres avgjør om de duger som menneske eller ikke. Det perfekte mange strever etter, er konstruert og kunstig.

Les mer i papirutgaven: Kryssord

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 2 - 2015:

Tema: Traumer

Aktuelt: Trygg i morsrollen

Utspill: Karin Andersen

Kroppskultur: Selvforakt og kunstig identitet

Bøker: Inn og ut av sorgen

Stress: Jevnlig avspenning nødvendigANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse