SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Nye førerkortregler: – Et tilbakeslag

Bilde til artikkelen Nye førerkortregler: – Et tilbakeslagNy forskrift for førerkort er ute til høring og vekker sterke reaksjoner. – Dette er et klart tilbakeslag, sier Knut Hallvard Bronder.

– Det er jeg som er fremmed

Bilde til artikkelen – Det er jeg som er fremmed– Før pleide jeg å støvsuge og vaske gulv når jeg skulle ha sittet og skrevet. Nå er jeg blitt mer venn med tilstanden der det ikke lar seg gjøre å skrive. Da er ikke boken klar for å bli skrevet ennå, sier forfatter Marit Tusvik.

Anoreksi: Første møte avgjørende

Bilde til artikkelen Anoreksi: Første møte avgjørendeÅ bli møtt med kunnskap og samtidig bli akseptert for den personen man er, ikke bare en diagnose, er avgjørende for pasienter med anoreksi, viser forskningen til Kjersti Solhaug Gulliksen.

– Sårt å bli utestengt

Bilde til artikkelen – Sårt å bli utestengt– Jeg ble sosialt utestengt da jeg konverterte til islam. Det var en helt ny følelse, veldig sårt. Jeg hadde ikke vært forberedt på at jeg kom til å miste vennene mine fordi jeg ble muslim, sier Yousef Bartho Assidiq.

Depresjon: – Gi ikke opp håpet

Bilde til artikkelen Depresjon: – Gi ikke opp håpet– Noen ganger må du kjempe mot deg selv, mot demonene og tankefeilene. Hvis du har depresjon, er det viktig å ikke synke helt ned og bli der, sier Kristian Hall.

Ytring: Åpenhet om barn som mobber

Bilde til artikkelen Ytring: Åpenhet om barn som mobberMotviljen mot å kalle mobbing ved sitt rette navn hindrer godt samarbeid og gode løsninger.

Kristin Oudmayer

Leder: Bedre og bedre og bedre

Hvis du søker på «bli en bedre utgave av deg selv» på nettet, får du om lag 210 000 treff.

Cathrine Th. Paulsen

Petit: Vaktskifte

– Jeg har egentlig ikke tid, sa ansvarlig sykepleier. Han satt bak en resepsjonsdisk i sykehuskorridoren, som i utgangspunktet signaliserte tilgjengelighet.

Gro Lien Garbo

Finn Skårderud: Terrorens sinn

Jeg er på Gardermoen og har et samtidig innvendig og utvendig forhold til meg selv. Innvendig: Jeg blir amper. Min lunte er vanligvis lang. På få minutter er den blitt kortere. Menneskene rundt meg ser ikke hyggelige ut. Det er særdeles irriterende med folk som spiser tyggegummi. Og jeg er selvfølgelig sur på Norwegian.

Ler mer i papirutgaven: Ut av ensomhet: lei en venn

I Japan er fasaden så viktig at det er vanskelig å snakke åpent, også med sine aller nærmeste. I stedet betaler man for å lette sitt hjerte. Hos Client Partners kan man leie «venner» å treffe på kafé, lage middag sammen med eller som man kan ha med på et arrangement.

Les mer i papirutgaven: Fotoreportasje: Mørke dager

Da fotograf Arco Datto kom til Danmark fra India i fjor, opplevde han en spesielt lang vinter. Han forsto etter hvert at det var en vinterdepresjon, og laget en fotoreportasje om vinterdagene. Bildene og tekstene er hentet fra Arco Dattos «S.A.D. Dark days of the North».

Les mer i papirutgaven: - Opera er terapi

– Det er en veldig glede i det å være kreativ, å tørre å bruke alle tankene mine. Å skape opera er rett og slett terapi, sier Benjamin.

Les mer i papirutgaven: Kryssord

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 1 - 2015:

Tema: Ut av ensomhet

Telefon-apper: – Enkle ting kan være til hjelp

Portrettet: Alltid en løve

Perfeksjonisme: Trang måte å leve på

Kultur: – Opera er terapi

Utbrenthet: Favnet livet på nyttANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse