SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Til siste åndedrett

Bilde til artikkelen Til siste åndedrett– Jeg skriver om ekstreme ting i alle bøkene mine, sier Kristin Ribe. Hun har skrevet roman om en kvinne som nekter å ta imot behandling for kreft og heller dør.

Ytring: «Det var jaggu på tide!»

Om alle overgrepene mot barn som skjer i løpet av et år, hadde foregått over en dag og vært synlige, hadde det vært å betrakte som et terrorangrep og avstedkommet en voldsom mobilisering. Men det skjer hver dag, hver uke, hver måned, hvert år.

Av Øivind Aschjem, psykiatrisk sykepleier og familieterapeut

På gjengrodde stier

Bilde til artikkelen På gjengrodde stierWencke Mühleisen forteller om posisjonering og underkastelse i et kunstnerkollektiv på syttitallet, men er ingen angrende synder.
– Jeg var ambivalent i alle de ni årene jeg var der, sier hun.

– Snakk med barn om overgrep

Bilde til artikkelen – Snakk med barn om overgrep– Barn og unge etterspør mer kompetanse på psykisk helse i skolehelsetjenesten, sier barneombud Anne Lindboe.

– Ikke lett å være gutt

Bilde til artikkelen – Ikke lett å være gutt– Det er vanskeligere å være gutt i dag enn noen gang før. Vi må se på hva som skjer. Hvordan blir gutter voksne i dag? sier psykiater Dag Furuholmen.

Angst for avvisning: – Viser falsk fasade

Bilde til artikkelen Angst for avvisning: – Viser falsk fasade– Vi blir først hele mennesker hvis vi klarer å godta alle våre følelser, også dem som ikke er så positive. Det er fundamentet for en god psykisk helse, sier psykiater Tormod Huseby.

Leser journaler hjemme

Bilde til artikkelen Leser journaler hjemmeOm lag 250 ansatte ved Stavanger universitetssykehus har tilgang til journalene hjemmefra, men sykehuset har ikke noen rutiner for å ta sensitiv informasjon ut av sykehuset.
– Risikoen for at andre kan få innsyn, blir større, sier Camilla Nervik, juridisk seniorrådgiver i Datatilsynet.

– Kan forutsi samlivsbrudd

Bilde til artikkelen – Kan forutsi samlivsbrudd– Det burde vært mye mer oppfølging til foreldre gjennom hele foreldreskapet, sier forsker og psykolog Maren Sand Helland.

Petit: Klare tall

For noen år siden spurte en venn om jeg likte best å være barn eller å være voksen. Jeg svarte at jeg hadde nok vært voksen hele livet. Han forsto det godt. Det hadde han også vært, men han ønsket at han var mere barn. Så han gjorde sitt beste for å ta igjen, ved å le av de absurde sidene ved voksenlivet. Han lo nesten alltid.

Cathrine Th Paulsen

Leder: Vær uperfekt

Alexander (21) har hatt en tøff start. Han er intervjuet i dette nummeret, og forteller at faren satt i fengsel da han var liten, og der han vokste opp, visste alle det.

Av Bente Thoresen

Øyeblikket: Stikk innom

Bilde til artikkelen Øyeblikket: Stikk innomDu må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv, skrev Arnulf Øverland. Jeg mener du tåle så inderlig vel. Du må tåle andre menneskers smerte og lidelse.

Av Anne Kristine Bergem

Skriv 2015 - hvem vinner?

Bilde til artikkelen Skriv 2015 - hvem vinner?Deadline er nå nådd i skrivekonkurransen som Mental Helse Ungdom og bladet Psykisk helse holder. Premieutdeling blir 25. august kl. 18. Alle er velkomne!I papirutgaven: Kryssord

Løsning på kryssordoppgaven i nr 2 - 2015

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 3 - 2015:

Tema: Gutter

Reportasje: Walles salonger

Kultur: Til siste åndedrett

Flyktninger: 16 år og alene på flukt

Skole: Et lys i skolehverdagen

Kronikk: Å fly i VANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse