SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

– Snakk om alkohol på jobben

Bilde til artikkelen – Snakk om alkohol på jobben– Jeg liker å jobbe med vanskelige saker. På en måte liker jeg kriser.

Og vinneren er ....

Årets skrivekonkurranse ble vunnet av Elise Kristine Teie-Høyland. Hun vant med novellen "Ein far som berre er ein far. Og ein katt."

Forskeren og døden

Bilde til artikkelen Forskeren og døden– Jeg blir berørt av menneskene, ikke trist. Men det som gjør meg trist, er når noe ikke er bra, noe som ikke kan bli annerledes.

Tema: Stress og utmattelse – Bli kjent med intuisjonen din

Bilde til artikkelen Tema: Stress og utmattelse – Bli kjent med intuisjonen din– I dag er det et eksperthysteri. Alle skal ha en «ekspert» som forteller dem hva som er riktig og feil, i stedet for at hver og en blir kjent med sine egne grenser, sier Grethe Holtan.

Livsløgnens bakside

Bilde til artikkelen Livsløgnens bakside– Jeg setter ting på spissen i bøkene mine. Det er gjort med overlegg. Jeg liker rommet mellom det virkelige og det uvirkelige. Det er kanskje i det mellomrommet vi lever alle sammen.

Anoreksi: Spill som behandlingsmetode

Bilde til artikkelen Anoreksi: Spill som behandlingsmetode– Å reflektere over egen tenkemåte er viktig for å kunne bli frisk fra spiseforstyrrelser, sier Camilla Lindvall Dahlgren.

Leder: Når skal det skje noe?

Norge roper etter bedre psykisk helse-tjenester. Daglig leser vi om hvor alvorlige konsekvenser manglende psykisk helsehjelp kan medføre, i form av langvarig sykdom, frafall fra skole, frafall fra arbeidslivet, dårligere livskvalitet over lang tid og til og med tidligere død. Dette er en utvikling ingen ønsker.

Av Cathrine Th Paulsen

Finn Skårderud: Nattløpersken

Denne teksten handler om kropper i skogen. Kropper er som drømmer. De må tolkes.

Petit: Kresen og kravstor

Er du mannehater, du'a, hendte det noen sa før i tida, da jeg var ung. Jeg var feminist, det var noe fryktelige greier i noen miljøer i småbyen.

Av Bente Thoresen

LES MER I PAPIRUTGAVEN: Springbrett til arbeidslivet

Bilde til artikkelen LES MER I PAPIRUTGAVEN: Springbrett til arbeidslivet– Med rus og kriminalitet i bagasjen er det ikke så enkelt å finne seg arbeid alene. Nå har jeg praksis hos en byggmester, sier Jacob.

LES MER I PAPIRUTGAVEN: En annerledes fødselshjelper

Trine Løftingsmo er den ene av kun to registrerte doulaer i Nord-Norge. En dramatisk førstegangsfødsel gjorde at hun bestemte seg for å gi andre det hun følte manglet i helsevesenet.

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 4 - 2014:

Tema: Stress og utmattelse

Samliv: Krevende å lyve

Sorg: – Hagen ble terapi

Utspill: Knut Arild Hareide

Behandling: Utreder kortere ventetid

Kriminalomsorg: Springbrett til arbeidslivetANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2014 uke 7
2 - 2014 uke 15
3 - 2014 uke 26
4 - 2014 uke 38
5 - 2014 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 445 kroner. Honnør/student: 335 kroner Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse