SØK:
Følg oss på:
Følg oss på instagram
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Forebygging: Kan redusere sosial angst hos barn

Minst ett av 20 skolebarn lider av langvarig sosial angst. De rekker ikke opp handa i klassen, tar aldri ordet i sosiale sammenhenger og kan i noen tilfeller slutte å gå på skolen. Forebyggende tiltak kan lindre plagene, viser nybrottsarbeid i Trøndelag.

Optimist uten truckførerbevis

Bilde til artikkelen Optimist uten truckførerbevisLars Poverud er 48 år gammel, utdannet sykepleier og dramapedagog. Han er klar for å få seg jobb, men har etter hundrevis av søknader ennå ikke fått napp. Han vil helst klare seg uten truckførerbevis.

– Fleksible ledere beholder ansatte

Bilde til artikkelen – Fleksible ledere beholder ansatte– Som rådgiver for bedrifter møter jeg ofte personer med alvorlige psykiske lidelser som er i full jobb. Med litt tilrettelegging og fleksibilitet fungerer de utmerket, forteller psykolog Sara Aarseth i Psykologbistand.

– Det er lov å ha en dårlig dag

Bilde til artikkelen – Det er lov å ha en dårlig dag– Noe av det mest ulønnsomme som finnes, er et arbeidsmiljø som produserer utbrenthet. Vi må tilbake til et arbeidsliv hvor vi tar hensyn til hverandre, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes.

En ny frihetsfølelse

Bilde til artikkelen En ny frihetsfølelse– For ti år siden var jeg mer positiv til psykisk helsevern enn jeg er i dag. Nå har jeg sett mer av hvordan det fungerer.

– Bør bli bedre

Bilde til artikkelen – Bør bli bedre– Vi må bli flinkere til å snakke om psykiske reaksjoner, sier Kjell Magne Tveit, klinikksjef på Kreftsenteret ved Ullevål universitetssykehus.

Mange kreftsyke får depresjon

Én av tre personer som får kreft, blir deprimert eller får andre psykiske lidelser, viser nyere tysk forskning. En spørreundersøkelse blant 689 kreftpasienter som var under behandling, viste at 32 prosent fikk en psykisk lidelse. Mest utbredt var depresjon.

Vanskelig ventetid

– Å måtte vente både på å få en kreftdiagnose og på å få behandling er vanskelig, sier Grete Wærriø i Kreftforeningen.

– Mindre spillerom

– Jeg er opptatt av kvinners selvhat og av samfunnets hat mot kvinner. Hva en kvinne kan tillate seg, er langt mer begrenset enn hva en mann kan, sier forfatter, skribent og dramatiker Ellisiv Lindkvist.

Finn Skårderud: Misforståelser

Leder: En ond sirkel

Tallet på uføretrygdede her i landet øker, og er nå omtrent hundre tusen flere enn for tolv år siden.

Psyken virker ikke inn på kreft

Tiltak som hjelper barn og unge

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 4 - 2015:

Aktuelt: Tvangsinnlagt uten gyldig grunn

Arbeidsliv: Nytt liv med lastebil

På flukt: Å miste håpet

Bok: Med mobbeofferets blikk

Film: Rollebytte hos terapeuten

Teknologi: Leser følelsene dineANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse