SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Hvordan overleve jula?

Bilde til artikkelen Hvordan overleve jula?Jula kan være en fin tid, mange har ferie og vi koser oss med ekstra god mat og drikke. Men mange synes også at jula er stress, mas, angst og kav. Kan vi komme unna? Gjemme oss til det er over, eller må vi bare ta alt på strak arm?

Julekalender: Ny kunnskap om tvang i psykisk helsevern

Bilde til artikkelen Julekalender: Ny kunnskap om tvang i psykisk helsevernBruken av tvang i psykisk helsevern er omstridt og i Rådet for psykisk helse er arbeidet for å redusere bruken av tvang gjennom prosjektet «Frivillighet før tvang» noe av det viktigste vi har arbeidet med. To doktorgradsarbeider: «Skjerming i akuttavdelinger» av Reidun Norvoll og «Variasjon i bruk av tvang» av Tonje Lossius Husum, har vært viktige for å forstå mer om bruken av tvangsmidler i psykisk helsevern i Norge. Begge forskningsprosjektene ble gjennomført med finansiering fra Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering gjennom Rådet for psykisk helse.

Samhandling på unges premisser

Bilde til artikkelen Samhandling på unges premisserBli med på en konferanse om hvordan unge med psykiske problemer kan leve et helhetlig liv midt i en mosaikk av velmenende hjelpere.

Gi en julegave med mening!

Bilde til artikkelen Gi en julegave med mening!Dersom du vurderer å gi en samfunnsnyttig julegave i år, håper vi du vil støtte arbeidet vårt. Rådet for psykisk helse er en koalisjon av de viktigste aktørene på dette fagområdet. Vi arbeider for et samfunn som bidrar til god psykisk helse for alle.

Gode råd for bedre inkludering

Bilde til artikkelen Gode råd for bedre inkluderingHelhetlig oppfølging. Tydelige avtaler og avklaringer av forventninger. Proaktiv heller enn reaktiv oppfølging. Dette er viktige faktorer for et mer inkluderende arbeidsliv som kommer fram i rapporten «Arbeidsgiverperspektiver på inkludering». Rådet for psykisk helse har nå laget en plakat med råd for inkludering, basert på funnene i rapporten.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2014:

Tema: Skolevegring

Snoket i journal: – Sensitiv informasjon på avveie

Åpenhet: – Ikke annerledes selv om jeg har en diagnose

Utsettelser: Alltid bakpå

Kultur: Utforsker hjelperollen med dans

Sosiale medier: Online ærlighetANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 445 kroner. Honnør/student: 335 kroner.
Institusjon/firma: 510 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse