SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

– Brenner oss ut før vi er voksne

Bilde til artikkelen – Brenner oss ut før vi er voksne– Jeg har så store drømmer, men det er som om kroppen min motarbeider meg, sier Malin Nesvoll Vangsnes (25), som har fått hjelp mot angst. Intervjuet er fra bladet Psykisk helse 2/2015.

Veteraners psykiske helse

Bilde til artikkelen Veteraners psykiske helseDe siste årene er det vokst frem en erkjennelse av at militært personell som har deltatt i operasjoner ulike steder i verden, ikke har fått god nok oppfølging i etterkant. Mange veteraner sier selv at de møter et hjelpeapparat som ikke har tilstrekkelig innsikt i og forståelse for det de har vært gjennom. Nå gjør Rådet for psykisk helse og Veteranforbundet SIOPS noe med dette. Ved hjelp av prosjektmidler fra Extrastiftelsen skal de to organisasjonene i fellesskap utvikle et kurskonsept for fastleger, psykologer og psykiatere.

Traumer: Skam den viktigste følelsen

Bilde til artikkelen Traumer: Skam den viktigste følelsen– Skam er en av de største hindringene for å bli bra etter traumatiske opplevelser, men skammens natur er at den er skjult og derfor lett å overse, sier Tuva Øktedalen til bladet Psykisk helse. Hun har nylig tatt doktorgrad på dette temaet.

Skriv om mot - og vinn en iPad!

Bilde til artikkelen Skriv om mot - og vinn en iPad!Mental Helse Ungdom og bladet Psykisk helse inviterer unge under 30 til skrivekonkurranse. Temaet er mot!

Alt annet enn diagnoser

Bilde til artikkelen Alt annet enn diagnoserHelse- og omsorgminister Bent Høie åpnet dag to av konferansen Samhandling på unges premisser. Han startet med å anbefale en vaksine mot ensomhet - kalt fellesskap. Det begrepet rommer ting som frivillig arbeid, engasjement, utdanning og jobb - kort sagt deltakelse i samfunnet. Alt dette ingredienser i et liv med god psykisk helse.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 2 - 2015:

Tema: Traumer

Aktuelt: Trygg i morsrollen

Utspill: Karin Andersen

Kroppskultur: Selvforakt og kunstig identitet

Bøker: Inn og ut av sorgen

Stress: Jevnlig avspenning nødvendigANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse