SØK:
Følg oss på:
Følg oss på instagram
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Ingrid Bolsø Berdal: - Det finnes alltid håp

Bilde til artikkelen Ingrid Bolsø Berdal: - Det finnes alltid håp- Jeg er ikke lenger så redd for å oppsøke mennesker som har psykiske problemer. Det er mange av oss som strever iblant, sier Ingrid Bolsø Berdal, som spiller hovedpersonen Aina i kinoaktuelle De gales hus.

- Psykiatrihistorien forsømmes

Bilde til artikkelen - Psykiatrihistorien forsømmesFlere av landets psykiatriske museer drives av ildsjeler uten lønn eller ressurser. Nå slår fagfolk alarm. - Vi risikerer å slette vår egen historie, sier Thorvald Steen.

Ny forskning: Tar egenerfaring på alvor

Bilde til artikkelen Ny forskning: Tar egenerfaring på alvor- Når brukere får bestemme hva det skal forskes på, kan vi få nye spørsmål og nye svar, sier Marius Veseth.

Portrettet: Haddy N'jie

Bilde til artikkelen Portrettet: Haddy N'jie- Av en eller annen grunn regnes det som mer svakt å ha en psykisk lidelse enn vondt et sted. Jeg skjønner ikke hvorfor. Det krever jo en enorm styrke å leve med psykiske vansker, sier Haddy N'jie.

Solfrid Vestnes: - Våg å tro på din innerste drøm

Bilde til artikkelen Solfrid Vestnes: - Våg å tro på din innerste drøm- Helt siden jeg var en liten jente på barnerommet, har jeg drømt om å synge på en scene, forteller Solfrid Vestnes (24). Hun har hatt psykiske problemer siden hun var 13 år gammel, men med god hjelp har hun klart å ikke gi opp troen på seg selv.

Roar Nordbotten: - Ikke sitt og glan i veggen

Bilde til artikkelen Roar Nordbotten: - Ikke sitt og glan i veggen- Før orket jeg ikke å møte andres blikk. Nå stiller jeg opp for andre som har det vanskelig. Det har reddet mitt liv, sier Roar Nordbotten (36).

Ellen Brodtkorb: - Livet med hund er god terapi

Bilde til artikkelen Ellen Brodtkorb: - Livet med hund er god terapi- Det er mange fordommer om at psykisk syke ikke kan ta ansvar for dyr, men puddelen Maya hjelper meg til å holde psykosen unna, sier Ellen Brodtkorb (29).

Olav Gunnar Ballo: - Ingen oppskrift på sorg

Bilde til artikkelen Olav Gunnar Ballo: - Ingen oppskrift på sorg– Jeg har ingen oppskrift på hvordan man sørger. Men for meg har åpenhet vært viktig, sier stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo, som i høst kommer med bok om den 20 år gamle datterens selvmord.

Finn Skårderud: Ung, åpen og skadet

Leder: Åpenhet gjelder alle

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 4 - 2015:

Aktuelt: Tvangsinnlagt uten gyldig grunn

Arbeidsliv: Nytt liv med lastebil

På flukt: Å miste håpet

Bok: Med mobbeofferets blikk

Film: Rollebytte hos terapeuten

Teknologi: Leser følelsene dineANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse