SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Thorvald Steen: – Ingen er helt normal

Bilde til artikkelen Thorvald Steen: – Ingen er helt normal– Å akseptere sin skavank er helt sentralt i menneskets erkjennelse av seg selv. Jeg kjenner mange som er fortviletover en skavank som de kanskje har et hemmelig forhold til. Det finnes ikke normale eller perfekte mennesker, sier Thorvald Steen.

– Depresjon viktigst

Bilde til artikkelen – Depresjon viktigst– Depresjon og angst koster Norge flere milliarder kroner i året. Nå må disse folkesykdommene prioriteres, sier Arne Holte, direktør for Divisjon for psykisk helse ved Folkehelseinstituttet.

Foreldrene til St. Thomas: – Han hadde problemer lenge

Bilde til artikkelen Foreldrene til St. Thomas: – Han hadde problemer lenge– Vi fant 52 avslag fra psykologer etter at Thomas døde, sier Beth og Terje Hansen, foreldrene til den avdøde musikeren Saint Thomas. De håper pengene fra Saint Thomas’ minnefond kan brukes til å hjelpe barn og unge.

Psykiatrisk ambulanse: En mykere transport

Bilde til artikkelen Psykiatrisk ambulanse: En mykere transport- Hadde det vært politiet som rykket ut, hadde jeg ikke villet bli med. Så godt at det var dere som kom, sier Kim (33).

Profil: - Skeptisk til legemidler

Bilde til artikkelen Profil: - Skeptisk til legemidler- Jeg har en grunnleggende skepsis til legemidler - fra psykofarmaka til blodtrykksmedisiner, sier Pernille Bruusgaard. Som overlege ved Smestadhjemmet i Oslo har hun redusert bruken av legemidler med 30 prosent.

Portrett Tor Levin Hofgaard: Ansiktet utad

Bilde til artikkelen Portrett Tor Levin Hofgaard: Ansiktet utad– Vi skal ikke forenkle bildet av mannen. Poenget er at vi må lage et helsetilbud som gjør at befolkningen innser at det er normalt å ha psykiske problemer, og at det ikke er skummelt å snakke om det.

Innblikk barn: – Vanskeligere å være barn i dag

– Kanskje var det lettere å være annerledes før, i hvert fall når det gjelder atferdsproblemer, sier Bjørn Dønheim, leder for Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk.

Innblikk barn: Flere er sårbare

– Mange barn lever i kaotiske familieforhold og er dermed mer sårbare, sier barnepsykiater Kirsten Djupesland.

Leder: Livskvalitet uten piller

Stadig kommer det nye eksempler på at holdninger og respekt for pasientene har svært mye å si for hvordan helsetilbudet blir. Det kan gjelde mennesker i psykisk krise som trenger hjelp, men som opplever å bli møtt med tvang og makt og som må ta piller som de frykter virkningene av. Eller det kan gjelde beboere på sykehjem.

Finn Skårderud: Minnerydder

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2015:

Aktuelt: Mobbing kan skade begge parter

Tema Psykose: – Så en drage komme inn i rommet

Behandling: Ut av selvskading

Selvutvikling: Bli kvitt din indre sabotør

Bok: Håndbok for tunge dager

Forskning: Vond oppvekst - Blir gode foreldreANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER i 2016:


1 - 2016 uke 6
2 - 2016 uke 16
3 - 2016 uke 26
4 - 2016 uke 37
5 - 2016 uke 47Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 465 kroner.
Honnør/student: 355 kroner.
Institusjon/firma: 570 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse