SØK:
Følg oss på:
Følg oss på instagram
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

– Kreativ galskap får verden framover

Bilde til artikkelen – Kreativ galskap får verden framover– Jeg er nesten litt stolt over å ha diagnosen bipolar lidelse. Ofte er det kreative og intelligente personer som har denne diagnosen. Vi trenger gale som ser verden på en litt annen måte, sier Rigmor Galtung, som nå har skrevet bok om sitt liv.

Antidepressiver: Enkel blodprøve for riktig dose

Bilde til artikkelen Antidepressiver: Enkel blodprøve for riktig dose– Legen kan ta en enkel blodprøve før det skrives ut resept på antidepressiver. Dermed kan pasienten få en individuell dose, i stedet for en standarddose som kanskje ikke har effekt, sier farmasøyt Ida Rudberg.

- Krenkelse kan unngås

Bilde til artikkelen - Krenkelse kan unngås– Ved å bruke mer tid og endre prosedyrer ved innleggelse kan pasienten slippe å oppleve så mye krenkelse, sier Marit Svindseth.

Tema eldre: Ønsker sykehjem uten institusjonspreg

Bilde til artikkelen Tema eldre: Ønsker sykehjem uten institusjonspreg– Det er for lite respekt for den enkelte i eldreomsorgen. Vi trenger en mye mer personbasert eldreomsorg, sier professor Knut Engedal.

Julefeiring: – Tilpass julen til virkeligheten

Bilde til artikkelen Julefeiring: – Tilpass julen til virkeligheten– Legg terskelen lavere for hva du må i julen, og se praktisk på oppgavene, oppfordrer Fanny Duckert, professor i psykologi.

– Skal bli kvakksalver

Bilde til artikkelen – Skal bli kvakksalverLES MER I PAPIRUTGAVEN: – At jeg ikke skal få ha pasienter i terapi når jeg fyller 75 år, er en krenkelse av menneskerettighetene, sier psykiater og pensjonist Astrid Nøklebye Heiberg. Hun blir portrettintervjuet i denne utgaven av Psykisk helse. Tidligere har Astrid Nøklebye Heiberg vært statsråd og stortingsrepresentant for Høyre. Hun har også skrevet boken ”Endring og undring. Jakten på alderdommen”.

Ettertanken som forduftet

Bilde til artikkelen Ettertanken som forduftetLES MER I PAPIRUTGAVEN: – Ettertanken er blitt borte i den travle hverdagen. Før ga døden et rom for ettertanke. Nå viser media død bare som sjokk eller som krig og katastrofe, sier sangeren Anne-Lise Berntsen (67). Mezzosopranen er ute med ny CD, sammen med Eisler Ensemble, som inneholder 13 sanger om døden.

Leder: På tide med statusheving

Av Cathrine Th Paulsen

Fra divanen: Glatte sjeler

Finn Skårderud

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2015:

Aktuelt: Mobbing kan skade begge parter

Tema Psykose: – Så en drage komme inn i rommet

Behandling: Ut av selvskading

Selvutvikling: Bli kvitt din indre sabotør

Bok: Håndbok for tunge dager

Forskning: Vond oppvekst - Blir gode foreldreANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER i 2016:


1 - 2016 uke 6
2 - 2016 uke 16
3 - 2016 uke 26
4 - 2016 uke 37
5 - 2016 uke 47Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 465 kroner.
Honnør/student: 355 kroner.
Institusjon/firma: 570 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse