SØK:
Følg oss på:
Følg oss på instagram
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Sikkerhetspsykiatri: – Vi bevarer roen

Bilde til artikkelen Sikkerhetspsykiatri: – Vi bevarer roen– Grunntanken her er at vi ikke moraliserer over psykisk sykdom. Pasientene våre er alvorlig syke og trenger behandling, sier avdelingsoverlege Anne Kristine Bergem.

Anoreksi: Kroppsfølelsen endres ofte

Bilde til artikkelen Anoreksi: Kroppsfølelsen endres ofte– Personer med anoreksi kan ha skiftende kroppsoppfatning, sier forsker og psykolog Ester Marie Stornes Espeset. Hennes doktoravhandling viser at mange med anoreksi skifter mellom å føle seg tykke og tynne flere ganger daglig.

– Diagnosene gis for stor betydning

Bilde til artikkelen – Diagnosene gis for stor betydningLES MER I PAPIRUTGAVEN:– Åtte av ti av pasientene som går i behandling hos meg, får en annen diagnose enn den de kom inn med, sier psykologspesialist ved Blakstad sykehus Didrik Heggdal. Han er kritisk til diagnosesystemet og til betydningen diagnosene tillegges.

Dokumentarfilm om schizofreni: – Vet ikke hva som er virkelig

Bilde til artikkelen Dokumentarfilm om schizofreni: – Vet ikke hva som er virkelig– Jeg er i tvil om jeg ser det jeg ser, eller om jeg tar på det jeg tar på, sier Hannah Petrie og stirrer rett i kameraet.

Kort sagt: Minimum tvangsbruk

Bilde til artikkelen Kort sagt: Minimum tvangsbruk– Det er sannsynligvis mulig å redusere tvangsbruken flere steder i Norge, sier psykolog og forsker Tonje Lossius Husum.

Tro at du er noe!

Bilde til artikkelen Tro at du er noe!Jeg hadde oppnådd en av mine ultimate drømmer, nådd et av mine høyeste mål. Jeg hadde kommet dit jeg aldri hadde trodd jeg skulle klare å komme: Jeg hadde blitt stortingsrepresentant. ”Du skal ikke tro du er noe.”

Petit: Lufta er fortsatt for alle

Av Bente Thoresen

Fra divanen: Ceausescus barn

Av Finn Skårderud

Leder: Vold og behandling

Av Cathrine Th Paulsen

Selvhjelp mot selvkritikk

Bilde til artikkelen Selvhjelp mot selvkritikkLES MER I PAPIRUTGAVEN: – Tankevirus spiser av selvbildet. Hvis vi klarer å riste dem av oss, vil vi få et større handlingsrom, sier Hanne H. Brorson.

Portrettet: Svein Nyhus

Bilde til artikkelen Portrettet: Svein NyhusLES MER I PAPIRUTGAVEN: – Da vi vokste opp, snakket folk til tvillingbroren min og meg som om vi var én person. Ikke før jeg var 18 år, kalte noen meg for Svein.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 4 - 2015:

Aktuelt: Tvangsinnlagt uten gyldig grunn

Arbeidsliv: Nytt liv med lastebil

På flukt: Å miste håpet

Bok: Med mobbeofferets blikk

Film: Rollebytte hos terapeuten

Teknologi: Leser følelsene dineANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse