SØK:
Følg oss på:
Følg oss på instagram
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Sjalusi – som en stein i skoen

Bilde til artikkelen Sjalusi – som en stein i skoen– I noen situasjoner kan det være greit å være litt mistenksom, men er man ekstremt på vakt, er det ødeleggende for et forhold, sier psykolog Arne Repål.

– Vi var nok nerder

Bilde til artikkelen – Vi var nok nerder– Jeg likte tanken på å bygge helt egne verdener. Det fine med dataspill er at det gir en sterk opplevelse av mestring og av å ha kontroll.

Angst hos mor kan stresse babyen

Bilde til artikkelen Angst hos mor kan stresse babyenHvis mor har angst i tillegg til depresjon etter fødselen, blir barnet mer påvirket enn hvis mor «bare» har depresjon. Det viser en studie som psykologspesialist Schale Azak har gjort som en del av sin doktorgrad.

Metadon: God oppfølging minsker fosterskade

Bilde til artikkelen Metadon: God oppfølging minsker fosterskadeBarn født av mødre som behandles med metadon og Subutex, klarer seg godt når mødrene får hjelp. God oppfølging veier opp for farlig stoff under graviditeten.

Opp og ned hele livet

Bilde til artikkelen Opp og ned hele livetSelvfølelse bygges i samspill med andre. Grunnmuren blir lagt de første årene, men selvfølelsen blir aldri helt ferdig. Den kan både bygges opp og brytes ned gjennom hele livet.

Petit: Pluss eller minus

Av Bente Thoresen

Steril dekadanse

Av Finn Skårderud

Leder: Trygg oppvekst

Av Cathrine Th Paulsen

LES MER I PAPIRUTGAVEN – Terapi er improvisasjon

Bilde til artikkelen LES MER I PAPIRUTGAVEN – Terapi er improvisasjon– Hvor er det skoen trykker, og hva skal til for å løse opp i en fastlåst situasjon? Psykoterapi handler mye om dette, sier psykolog Hanne Weie Oddli.

LES MER I PAPIRUTGAVEN: Hageterapi mot depresjon

Bilde til artikkelen LES MER I PAPIRUTGAVEN: Hageterapi mot depresjonVed Alnarp i Sverige tilbys hageterapi mot utmattelsessyndrom og depresjon. Janiche Opsahl tror ikke hun ville levd uten oppholdet på Alnarp.

LES MER I PAPIRUTGAVEN: Slitne menn og sinte mammaer

Bilde til artikkelen LES MER I PAPIRUTGAVEN: Slitne menn og sinte mammaerFor det meste er alt rosenrødt i bildebøker. Men noen ganger skriker eller slår foreldrene. – Heldigvis, sier Ingjerd Traavik.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2015:

Aktuelt: Mobbing kan skade begge parter

Tema Psykose: – Så en drage komme inn i rommet

Behandling: Ut av selvskading

Selvutvikling: Bli kvitt din indre sabotør

Bok: Håndbok for tunge dager

Forskning: Vond oppvekst - Blir gode foreldreANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER i 2016:


1 - 2016 uke 6
2 - 2016 uke 16
3 - 2016 uke 26
4 - 2016 uke 37
5 - 2016 uke 47Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 465 kroner.
Honnør/student: 355 kroner.
Institusjon/firma: 570 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse