SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Kim Friele: - Jeg liker litt spetakkel

Bilde til artikkelen Kim Friele: - Jeg liker litt spetakkel– Det er en sykdom i dag at alle skal være helt like og male husene sine i samme farge. Det er ikke min stil.

Tema skolevegring: Én i hver klasse

Bilde til artikkelen Tema skolevegring: Én i hver klasse– Hvis skolen ikke har kompetanse på skolevegring, må de hente den inn. Foreldre kan kreve at skolen er profesjonell, og at den tar barn og unge på alvor, sier forsker Trude Havik.

Tema skolevegring: – Ta barnet på alvor

Bilde til artikkelen Tema skolevegring: – Ta barnet på alvor– Skolevegring burde heller vært kalt skoleangst, sier Mari-Mette Graff, som tok sønnen ut av skolen og underviste ham hjemme.

Snoket i journal – sensitiv informasjon på avveie

Bilde til artikkelen Snoket i journal – sensitiv informasjon på avveieEn behandler på psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus gikk inn i pasientens journal fra gynekologisk avdeling og spredte svært sensitiv informasjon. – Et klart overgrep, sier erfaringskonsulent Målfrid J. Frahm Jensen.

Narret og bedratt

Bilde til artikkelen Narret og bedratt– Å bli lurt og bedratt av en du elsker, er ekstremt sårende. Det gjør noe med din selvtillit og din tillit til andre. Å bli bedratt er å bli satt i en skammelig posisjon.

– Måtte gjøre noe

Bilde til artikkelen – Måtte gjøre noe– Vi lever ikke i Faraos tid. Man kan være stolt av kulturen sin, men kultur er noe som endrer seg, sier Safia Abdi Hase. Nylig ble hun ridder av St. Olavs orden for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og vold mot kvinner.

Ytring: Sorgen har mange ansikter

Bilde til artikkelen Ytring: Sorgen har mange ansikterOm vi ønsker å forbedre innsatsen for dem som rammes av kompliserte sorgreaksjoner, må vi svelge den bitre pillen det er å ønske en ny diagnose.

Av Atle Dyregrov, psykolog, dr. philos. Senter for Krisepsykologi

Petit: Tregulvet

– Vi skal ha planker på gulvet, i stedet for plastbelegget. Eller bare legge gulvet oppå, om det er lettere.

Av Cathrine Th. Paulsen

Leder: Pusser fasaden

I en tid hvor man skal prøve å innbille andre at man er så vellykket, er det vanskeligere å være åpen om det som ikke har status.

Av Bente Thoresen

Finn Skårderud: Anabole Kristus

Jeg er en ikke-troende som har hengt et krusifiks på kontorveggen. Det er ikke ment som ironi.

Les mer i papirutgaven: Kortere levealder

– Den fysiske helsen hos pasienter med schizofreni blir neglisjert i helsevesenet. Fastleger må starte tidlig med tett oppfølging av pasientenes fysiske helse, sier overlege og forsker Ingrid Dieset.

Les mer i papirutgaven: Online ærlighet

Ellen Torsdatter og Tone Liabø har begge opplevd at sosiale medier har forsterket isolasjonen i vanskelige perioder. De har likevel valgt å være åpne på sosiale medier og har fått respekt for det.

Les mer i papirutgaven: Utsettelse – alltid bakpå

Flere og flere utsetter viktige oppgaver og havner i en dårlig spiral av stress og lavt selvbilde. Informasjonsflyt og åpne kontorlandskap får en del av skylden.

Og vinneren er ....

Årets skrivekonkurranse ble vunnet av Elise Kristine Teie-Høyland. Hun vant med novellen "Ein far som berre er ein far. Og ein katt."

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2014:

Tema: Skolevegring

Snoket i journal: – Sensitiv informasjon på avveie

Åpenhet: – Ikke annerledes selv om jeg har en diagnose

Utsettelser: Alltid bakpå

Kultur: Utforsker hjelperollen med dans

Sosiale medier: Online ærlighetANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER:


1 - 2015 uke 7
2 - 2015 uke 16
3 - 2015 uke 26
4 - 2015 uke 38
5 - 2015 uke 48Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 455 kroner. Honnør/student: 345 kroner.
Institusjon/firma: 540 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse