SØK:
Følg oss på:
Følg oss på instagram
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Kryssord 5 - 2015

Her er løsningssetning for kryssordet i Psykisk helse nr 5 / 2015:

Én pakke for deg, en annen for meg?

Pakkeforløp som ikke tar høyde for individuelle variasjoner mellom pasientene, vil ikke være i tråd med regjeringens mål om «pasientens helsetjeneste» .

Psykose: – Ikke nok med bare samtaler

Bilde til artikkelen Psykose: –  Ikke nok med bare samtaler– Vi vet at mange har god nytte av legemidler. Å bare ha samtaleterapi med personer som ikke har innsikt i at de er syke, er etter mitt syn dårlig behandling, sier forsker Kjersti Narud.

– Fikk depresjon da jeg kom inn på Stortinget

Bilde til artikkelen – Fikk depresjon da jeg kom inn på Stortinget– Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle overleve fire år på Stortinget. Den jula var skikkelig svart, forteller Kari Kjønaas Kjos.

Tendens til kaos

Bilde til artikkelen Tendens til kaos– Jeg lærte å forstå meg selv gjennom å lese litteratur. Litteraturen ble helt avgjørende for meg. Å skrive er min metode for å skape orden i kaos.

Oppslukt av å bli ny

Bilde til artikkelen Oppslukt av å bli ny– Jeg ville bli en annen person, få en ny identitet. Jeg ville imponere og bli lagt merke til, sier forfatter Marianne Clementine Håheim, som har skrevet en roman om spiseforstyrrelser.

Mobbing kan skade begge parter

Bilde til artikkelen Mobbing kan skade begge parter– Er man blitt mobbet i oppveksten, har man fire ganger så høy risiko for å bli pasient i psykisk helsevern. Har man mobbet andre, og selv også blitt mobbet, er risikoen åtte ganger så stor, forteller stipendiat Johannes Foss Sigurdson.

Pasienter får ikke gå ut daglig

Bilde til artikkelen Pasienter får ikke gå ut dagligSivilombudsmannen har begynt å sjekke psykiatriske institusjoner. Blant funnene er at noen pasienter ikke får aktivitet, og noen får ikke en tur ut daglig.

Psykose: Mange uten hjelp

Bilde til artikkelen Psykose: Mange uten hjelp– Vi vet at flyktninger fra land som bruker tortur, har høyere forekomst av alvorlig psykiske lidelser, og vi vet at mange ikke søker eller får hjelp. Helsevesenet kunne gjort mye med tidlig innsats, sier Sverre Varvin, psykiater og professor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Leder: God helsehjelpAv Bente Thoresen

Damer

Av Cathrine Th Paulsen

Øyeblikket: Containerpsykiatri

Bilde til artikkelen Øyeblikket: Containerpsykiatri

av Anne Kristine Bergem

Kryssord 4 - 2015

Løsningssetning for kryssordet i Psykisk helse nr 4 - 2015: Redsel og angst for avvisning gjør at mange viser en falsk fasade. Se hele kryssordet her.

Send Psykisk helse til en venn!

Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lese Psykisk helse? Send oss navn og adresse, så sender vi et prøveeksemplar.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2015:

Aktuelt: Mobbing kan skade begge parter

Tema Psykose: – Så en drage komme inn i rommet

Behandling: Ut av selvskading

Selvutvikling: Bli kvitt din indre sabotør

Bok: Håndbok for tunge dager

Forskning: Vond oppvekst - Blir gode foreldreANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER i 2016:


1 - 2016 uke 6
2 - 2016 uke 16
3 - 2016 uke 26
4 - 2016 uke 37
5 - 2016 uke 47Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 465 kroner.
Honnør/student: 355 kroner.
Institusjon/firma: 570 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse